ЖУРИ


 

ИРЕНА ДАСКАЛОВА

ИРЕНА ДАСКАЛОВА

режисьор

Ирена Даскалова е режисьор, продуцент и фотограф.

През 2012 г. получава наградата за филма Who Are Those Mothers на 5th Roma Life – Central European Documentary Festival, Budapest.

Продуцент на филмите „Нощ над града“, „Прелюбодеяние“ и „Пеперуда, кацнала на рамото“

 

ВИКИ РЕКА КИШ

ВИКИ РЕКА КИШ

продуцент

Вики Река Киш е продуцент от Унгария. Работила е в различни компании и различни проекти. Те включват както документални филми, така и игрални филми, като номинирания с Оскар – „Синът на Саул“. Заедно с Джулиана Угрин е продуцент на „Пленница”, чиято премиера бе в IDFA и Sundance. Възпитаник на Сараево таланти.

 

АННА ГОРАНОВА

АННА ГОРАНОВА

режисьор

Анна Горанова работи осем години в БНТ като монтажист и режисьор. През 2012 г. е номинирана от Българската филмова академия за Най-добър режисьор на документален филм за „Иван Радоев – поетът стреля в сърцето си“. Редактор е на документалния филм „Шантав ден“ и режисьор и монтажист на документалната поредица ЕТНО, която изучава различните общности, религии и традиции. През последните 8 години Анна работи в Минеаполис, САЩ. През април 2016 г. беше премиерата на „The Sand Box“ , на който е associate producer на St. Paul International film festival, Mineapolis.

 

Алесио Максимилиан Шродер

Алесио Максимилиан Шродер

фотограф

Алесио Шрьодер е италиански фотограф роден в Рим. Живее между Австрия, Италия и Индия. Фотографската му дейност е фокусирана върху социални и политически теми, като имиграцията, наркоманията и проституцията.
В последните години все по-често работи в киноиндустрията в Индия, Израел и Австрия. Едни от последните му проекти като фотограф включват филма на израелския режисьор Рам Нехари „Не ме забравяй“, отличен с 5 награди на филмовия фестивал в Торино, Италия. През 2016 работи като фотограф на сет за филма на Людвиг Вюст, представен на 68-ото издание на Берлинале.

 

ИЛКЕР САВАШКУРТ

ИЛКЕР САВАШКУРТ

режисьор

Илкер Савашкурт е режисьор, актьор и музикант. Учи кино и телевизия в университета „Йедитепе“ в Истанбул. Организирал е музикални и културни събития из цяла Турция. През 2006 г. се мести в САЩ.

След като се връща, отново се посвеща на кариерата си в киното. Започва да се снима в телевизионни сериали и филми. През 2012 г. се запознава с Аббас Нокастех. Три години по-късно прави документалния филм Балада за изгнаника Йълмаз Гюней, продуциран от Нокастех и компанията Openvizor. Филмът е в официалните селекции на фестивалите в Ротердам, Истанбул и др.

През 2017 г. снима своя пръв игрален филм“ Блокът на младоженците“, с който гостува в Бургас.