Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

АВГУСТ

Куба / Коста Рика / Франция / 2019 / 85 мин.

 

Режисьор: Армандо Капо

Сценаристи: Армандо Капо; Абел Аркос

Оператор: Хавиел Лабрадор Деафиьо

Музика: Алекс Катона

В ролите: Деймиън Гонзалес Гереро; Лола Аморес Родригез; Рафаел Лахера и др.

Продуцент: Марсела Ескувел; Клаудия Оливера Пеня; Натали Трафор

 

Куба през лятото на 1994-та. По средата на Специалния период, една от най-големите кризи в историята на страната, хиляди кубинци на салове се опитват да достигнат американските брегове незаконно, не знаейки дали ще успеят да изпълнят целта си живи. С началото на ваканцията Карло се втурва в един безгрижен август, шляейки се с приятели и влюбвайки се за пръв път. Изобщо не подозира за несигурното бъдеще на Куба, докато един по един неговите съседи и приятели не започват да изчезват в търсене на по-добър живот. Губят се приятелства и семейства се разпадат. В това горещо лято светът на Карло ще се преобърне.

 

Армандо Капо

Армандо Капо

режисьор

Армандо Капо е роден в Гибара. Завършва Националното училище за визуални изкуства в Куба. По-късно и режисура в Instituto Superior de ARTE (ISA). Филмите му са селектирани в престижни международни фестивали.

През 2009 г. Армандо беше поканен от MOMA (Международния фестивал на филмите и медиите за медии на MoMA 2013 г.) и Wintherthur Film Festival да направи ретроспектива на предишните си творби.

 

ФИЛМОГРАФИЯ

Август – 2019
Cuban Experimental Short Films: 1960 to 2016 (segment “Nos quedamos”) – 2017
Nos quedamos (Documentary short) – 2010
La inercia (Documentary short) – 2008
Te quiero mucho (Short) – 2008
[kiwi-social-bar id="2012"] [kiwi-social-bar id="2014"] [kiwi-social-bar id="2016"] [kiwi-social-bar id="2019"]