Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

АРАДА – Турция, 88′ 2018

Режисьор: Му Тунч

Сценаристи: Му Тунч

Оператор: Укту Сонмезер

Музика: Оркун Тунч

В ролите: Бурак Дениз; Бюсра Девели; Черан Морай; Дениз Джелиоглу и др.

Продуцент : Хасан Кобаноглу

 

 

Синопсис:

Озан е млад пънк изпълнител от Истанбул. Той мечтае да пробие с музиката си в Калифорния. Баща му Алтан е бивш музикант, чиято кариера е прекратена. Алтан се притеснява за бъдещето на сина си. По време на деветнадесетия рожден ден на Озан, двамата навлизат в разпален спор. Озан излиза да се види със своя приятел Дениз, който му споменава за круиз пътуващ до Калифорния на следващата сутрин. Озан и приятелката му Лара тръгват из града по партита, рейв клубове и наргиле барове в търсене на билет за круиза.

 

Му Тунч

Му Тунч

режисьор

Му Тунч е роден през 1986 г. в Истанбул в семейство на музиканти. Баща му е турски фолк певец, а брат му е член на една от пионерските хардкор пънк групи в Истанбул. Завършва бакалавърска степен в областта на дизайна и получава магистърска степен по кино. Започва да използва камерата още в ранна възраст, записвайки пънк концертите на по-големия си брат. На деветнадесет години Му снима първото си комерсиално видео и става един от най-младите творчески директори в Турция. След като работи в различни рекламни агенции като McCann, работи върху многобройни рекламни и дигитални маркетингови кампании, включително за Coca-Cola, L’Oreal, MasterCard, Starbucks, както и множество други международни марки. Става директор и на известната луксозна модна къща Les Benjamins. Неговото търсене за независимо кино го води до създаване на експериментална видео серия, наречена Дневник на Му през 2010 г. и става един от водещите проекти на Vlogger в мрежата. Експерименталната поредица от видео епизоди показва разговори със съвременни творчески артисти, сред които Мелиса Джордж, Азия Ардженто, Рошийн Мърфи и Франческо Каррозини, заснети в различни градове в Европа. Дебютният му игрален филм ARADA излиза през 2018 г. и се счита за първия пънк филм на Турция. В момента се показва на международни филмови фестивали.. Селектиран е от Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк, като част от ретроспектива, посветена на пънк културата. В момента Му Тунч работи по втория си игрален филм, а междувременно работи с различни американски и европейски музиканти като Randall Dunn, Zola Jesus, Badgirls, TŌTH and Frank Fisher.

Номинации и Награди

  • Награда – SIYAD Turkish Film Critics Association Award – 2018
  • Награда – Cinedays Skopje Film Festival
  • Rome Independent Film Festival – 2018
  • Istanbul Independent Film Festival – 2018

Му Тунч ще бъде гост на 20 юли 2019

[kiwi-social-bar id="2012"] [kiwi-social-bar id="2014"] [kiwi-social-bar id="2016"] [kiwi-social-bar id="2019"]