Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Безкрайната градина – България 90′ 2017

Режисьор: Галин Стоев

Сценаристи: Яна Борисова; Галин Стоев; Георги Тенев

Оператор: Георги Богданов; Борис Мисирков

В ролите: Димитър Николов; Мартин Димитров; Глория Петкова; Никола Анастасов; Елица Матева

Продуцент: Мартичка Божилова

На пръв поглед Филип има всичко: успешна кариера, луксозен дом и красива приятелка. Той продължава да се грижи за брат си Виктор години след смъртта на родителите им. Виктор е чувствителен и уязвим и прекарва времето си, помагайки на Ема в нейния цветарски магазин. Ема е прекъснала от дълго време връзката си с външния свят, посвещавайки се изцяло на създаването на макет на мистична градина. Срещайки я, Филип интуитивно усеща, че Ема обитава духовни пространства, които са му непознати и недостъпни. Той се влюбва в нея и осъзнава, че никога досега не се е чувствал толкова жив и истински. Неусетно животът му започва да се променя – до момента, в който Виктор не му признава, че е лудо влюбен в същата тази Ема. Изправен пред неумолимостта на избора, Филип ще се сблъска с една отдавна забравена болка.

Съвременна градска драма, под чиято повърхност се крият невидими светове и се раждат неочаквани чувства.

 

Галин Стоев

Галин Стоев

режисьор

Завършва НАТФИЗ със специалност театрална режисура при проф. Крикор Азарян. От 1992 г. работи като актьори театрален режисьор в България, Англия, Германия, Чехия, Русия, Белгия, Аржентина и Франция.

През 1999 г. режисира първата си постановка на сцената на Народния театър в София и оттогава редовно поставя пиеси там, като „Аркадия“ на Том Стопард, която печели Аскеер за най-добро представление през 2001 г.

Стоев е автор на спектаклите „Градът на ангелите“ от Сам Шепърд, „Илюзията“ от Пиер Корней, „Агамемнон“ по Есхил (продукция на Международния театрален фестивал „Охридско лято’93“), „Госпожица Юлия“ от Аугуст Стриндберг, „Мяра за мяра“ от Уилям Шекспир, „Леонс и Лена“ от Георг Бюхнер, „Кавказкият тебеширен кръг“ от Б. Брехт, „Дисни трилър“, „Войцек“ от Г. Бюхнер.

Освен че е режисьор, Стоев участва и с роли на сцената и в киното. Играе във филма „Подгряване на вчерашния обед“ (2002), „Куршум за рая“, както и в много постановки като режисираната от него „Чайка“ от Антон Чехов, на Малък градски театър „Зад канала“, за която през 2005 г. получава годишната награда „Златна муза“ за високи творчески постижения и принос в развитието на българо-руските културни отношения.

През март 2018 г. печели награда „Икар за най-добра режисура“ за работата му върху пиесатата „Танцър Делхи“ на Иван Вирипаев в Народен театър „Иван Вазов“.