Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

БРАТЯ

Турция, Германия, България 2018 103′ 

 

 

Режисьор – Омур Атай

Сценарий – Омур Атай

Оператор – Емре Танилдиз

Музика – Ердем Хелваджиоглу, Виктор Чучков

Участват – Игит Еге Язар, Джанер Сахин, Гьозде Мутлуер, Нихал Колдаш, Ерол Афшин, Джанкат Айдост, Мюртюз Йолджу, Игит Чакър, Онур Дикмен, Джем Зейнел Кълъч, Озан Челик, Ебру Ожен Шахин

Продуценти – Фунда Юдемиш, копродуценти Стефан Гейрен, Борислав Чучков, Юмюр Атай

Продукция – Atay Film, Off Film, Fiction 2.0, Chouchkov Brothers

 

 

Юсуф се подчинява на решението, взето от по-възрастните в семейството, и подготвя ритуалното убийство на сестра си. Брат му Рамазан извършва убийството. Юсуф е изпратен в изправителен център и 4 години по-късно е пуснат с пробация. Двамата братя се събират. Излизайки на свобода, Юсуф е заставен да замине за Иран, където не може да се пребори с гузната си съвест и съжалението за онова, което е сторил. Обграден от жестокостта на традициите и религиозните догми, които са в състояние да превърнат едно дете в убиец, всяко негово действие е следено от членовете на семейството му.
Влизайки в живота на двамата братя с прокълнати съдби, Ясмин се оказва неволен свидетел на ритуалното убийство, което е семейна тайна. И докато Юсуф и Рамазан мислят за миналото и съвестта си, Ясмин се превръща в заплаха за семейството.

Юмур Атай

Юмур Атай

режисьор

Юмюр Атай учи кино в университета „Докуз Ейлюл“, а след това се дипломира от режисьорския департамент на университета „Мармара“ в Истанбул. Първия си късометражен филм снима, докато още е студент – Некрополис през 1998 г. Късометражните му филми са показвани на множество национални и международни фестивали. Освен сериалите Bir İstanbul Masalı, Güldünya и Капалъчаршъ, Атай режисира и реклами.

ФИЛМОГРАФИЯ

1997 Ruhsar – ТВ сериал
1997 Некрополис (Necropolis) – късометражен
2002 Aşk Meydan Savaşı – ТВ минисериал
2004 Bir İstanbul Masalı – ТВ сериал
2005 Истанбулски приказки, сегмент „Червената шапчица“ (Anlat Istanbul, segment “ Kirmizi Baslikli Kiz“)
2006 Rüya gibi – ТВ минисериал
2009 Капалъчаршъ (Kapaliçarsi) – ТВ сериал
2013 A.S.K. – ТВ сериал
2018 Братя (Kardeşler)

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ

  • Карлови Вари 2018
  • Адана филм фестивал 2018 – Най-добър актьор (Джанер Сахин, Еге Язар), най-добра актриса (Гюзде Мутлуер)
[kiwi-social-bar id="2012"]
[kiwi-social-bar id="2014"]
[kiwi-social-bar id="2016"]
[kiwi-social-bar id="2019"]