Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Гостът – Турция 88′ 2017

Режисьор: Андак Хазнадароглу

Сценаристи: Андак Хазнадароглу

Оператор: Хайк Киракосян

в ролите: Саба Мубарак; Мухамед Рефки

Продуцент : Андак Хазнадароглу

 

Този филм следва пътуването на Лена и Мейрем по време на полета им от Сирия.

Лена е десет годишно момиче, което е загубило семейството си във войната. Тя е принудена да стигне до Турция с малката си сестра и тяхната съседка Мейрем, заедно с други сирийски бежанци. Лена иска да се върне у дома, докато Мейрем се надява да стигне до Европа. Те пристигат в Истанбул за да се сблъскат с нови предизвикателства и да бъдат оставени от единствените хора, които могат да им помогнат. Усилията им за оцеляване в големия суров и студен град, дават надежда. В края на тяхното приключение и двете са се научили да се грижат една за друга…

 

 

Андак Хазнадароглу

Андак Хазнадароглу

режисьор

Адак Хазнедароглу е родена в Анкара, Турция. Завършва актьорската програма на катедра „Сценични изкуства и театър“ в Държавната консерватория на Анадолския университет. По-късно посещава семинар „GITIS Actress Stage Management“ в Москва. Магистърската й степен е  Драматургия в Анадолския университет.
По време на кариерата си в телевизията и киното над 20 години тя е режисирала много телевизионни сериали в Турция. Хазнадароглу е автор на няколко телевизионни сериали като „Юнската нощ“, „От устните до сърцето“, „Саманиолу“ и др.
Тя прави своя дебют с романтичната комедия „Всичко за любовта“ (2016). През 2004 г. Хазнадароглу основава собствена продуцентска компания „Andac Film Productions“. Преподавател по „Режисура за таланти“ в Истанбулския университет.

[kiwi-social-bar id="2012"] [kiwi-social-bar id="2014"] [kiwi-social-bar id="2016"] [kiwi-social-bar id="2019"]