Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Джем Сешън – България 80′

Режисьор: Борислав Колев

Сценарист: Мария Ландова

Продуцент: Прожектор

Композиторът, мултиинструменталист, художник и реставратор Николай Иванов ОМ пътува в лудо музикално приключениe през времето и пространството – от софийския квартал Факултета и различни точки на България през елитната сцена на Берлин и пустинята на Мали до подножието на Еверест. С него летят цигуларят виртуоз Венци Такев и световният бийтбокс шампион Скилър от сензационния проект „Балкан кханс“ наред с други колоритни артисти, обединени от таланта и любовта към изкуството, за да се издигнат високо в небето – на път към поредното вълнуващо място и поредния джем сешън.

 

 

Борислав Колев

режисьор

Борислав Колев e един от най-ярките български документалисти, със значителен опит като режисьор, сценарист, продуцент и журналист. Автор е на книгата „Горчиво кино“. Документалния филм  – „Стоичков“ (2012 г.) се превърна в безпрецедентен феномен в българския бокс офис и участва в редица утвърдени фестивали.

ФИЛМОГРАФИЯ

2012 Стоичков – документален
2015 Салто мортале – документален
2015 Коледа – късометражен
2017 Окото на минотавъра – документален

2018 Джем Сешън – документален

НАГРАДИ:

Награда на Българската филмова академия за сценарист на документален филм