Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

МУЗИКА

Австрия / 2014 / 38

Режисьор: Щефан Бохун

Сценаристи: Щефан Бохун

Оператор: Клеменс Хуфнагл

Продуцент:Филип Грантитс; Дейвид Бохун

 

Синопсис

Корумпиран служител, който иска да се измъкне от работата, рутината и от повличащата го към дъното спирала, и да се впусне в нещо съвсем различно. Нещо като… музика.

В трагикомичен тон, на границата между абсурда и реализма, Щефан Бохун разказва за отказа от реалността на човек, който намира своя горещ почитател не в кого да е, а в лицето на тийнейджърка, приятелка на дъщеря му.

със съдействието на Австрийско посолство София

Щефан Бохун

Щефан Бохун

режисьор

  • Щефан Бохун учи актьорско майсторство в училището за физически театър в Торонто и режисура във Виенската филмова академия в класа на Петер Пацак и Михаел Ханеке. Неговите късометражни и документални филми са представяни на международни филмови фестивали и на малкия екран. Дипломният му филм „Музика“ печели наградата за най-добър късометражен игрален филм на фестивала за австрийско кино „Диагонале” и наградата за късометражен филм на Германската филмова академия. Паралелно с дейността си в киното Бохун се изявява и като театрален режисьор в рамките на “Истанбул 2010 – Европейска столица на културата”.

    Първият кинодокументален филм на Стефан “Спиш ли, Братко Якоб” печели наградата за най-добър документален филм на „Международния филмов фестивал в Мумбай“, награда за най-добра режисура на Международния филмов фестивал в Кицбюел и голямата награда на Банско филм фест.

    В момента Щефан работи по подготовката на първия си пълнометражен  игрален филм.

[kiwi-social-bar id="2012"] [kiwi-social-bar id="2014"] [kiwi-social-bar id="2016"] [kiwi-social-bar id="2019"]