Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Приказка от Ферибота, Турция, 10′

режисьор: Мехмет Тигли

сценарист: Мехмет Тигли

в ролите: Йозгур Дерели; Лара Рожда Юлген; Дерин Дерели

Продуцент : Озан Такмаз

 

Късометражният филм разказва за баща на две деца с аутизъм. По време на краткото им пътуване с ферибот тримата се сблъскват с някои разочароващи ги инциденти. Заради нетърпеливите пътнически реакции към неволните действия на децата бащата попада в плен на тъгата и безнадеждността.

 

Мехмет Тигли

режисьор

Мехмет Тигли е роден в Истанбул през 1970 г. Завършва университета в Мармара през 1991 г. Той е сценарист и режисьор на късометражни филм. През 1989 г. завършва курсове по кино в İFSAK. През 1992 и 1993 г. печели награди за най-добър сценарий на наградите за национално изкуство „Орхун Мурат Арибурну“. Част от журито на много късометражни фестивали. Мехмет Тигли редактор в списание „Брандмап“ и маркетингов и комуникационен преподавател в катедрата по бизнес в университета в Мармара, където е член на факултета от 1993 г. Първият му късометражен филм „Twin Stars-İkiz Yıldızlar“ е сниман през юни 2016 г. „Twin Stars“ е селециониран в 58 международни фестивала и печели 22 награди до края на 2017 г.