Warning: A non-numeric value encountered in /home/bezkrain/burgasfilmfest.com/2017/wordpress/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

Светулки 

88′ Мексико, Гърция, Доминиканска република, 2018

Режисьор: Бани Кошнуди

Сценаристи:Бани Кошнуди

Оператор: Бенджамин Еказарета

Музика: Сохраб Карими

В ролите: Араш Маранди; Флор Едуардо Гурола; Луис Алберто и др.

Продуцент : Бани Кошнуди; Елза Рейес

 

Синопсис:

Когато Рамин се е крие в товарния кораб тръгващ от Турция, едва ли е подозирал, че ще се озове във Велакруз, Мексико. Избягал от преследвания и тормоз заради своята сексуална ориентация от родината си Иран, изведнъж Рамин се намира далеч от всичко познато. Заточен в пристанищния град, миналото и бъдещето на младежа са в постоянна среща с нови връзки и съживени желания.

Бани Кошнуди

Бани Кошнуди

режисьор

Бани Кошнуди е родена в Техеран, но се премества в САЩ още като дете заедно с родителите си. Тя е филмов режисьор, визуален артист и писател. От 1998 г. живее във Франция. Във всичките и филми личи погледа и върху модерността и въздействието й върху паметта и миграцията.
През 2004 г. дебютира с филма TRANSIT, с който привлича внимание и получава награди от фестивалите Premiers Plans Angers, Rotterdam, Sao
Paulo Mostra.
През 2008 г. дебютира и в документалното кино с филма A PEOPLE IN THE SHADOWS, и участва в престижните фестивали IDFA, Cinéma du Réel, EDoc и DokFest Munich.
С първия си игрален пълнометражен филм ZIBA, участва в Rotterdam, Dubai, Göteborg, CPH:PIX и е селектирана за Cinéfondation Residency of the Cannes Film Festival.
В допълнение към филмите си Бани Кошнуди, експерементира със звукови инсталации и видео, някои от които изложени в Център Помпиду в Париж. През 2008 г. е студио артист в престижния Whitney Museum of American Art Independent Study Program в Ню Йорк.
От 2009 г. се премества в Мексико, където завършва втория си игрален филм – „Светулки“

Номинации и награди

  • Miami Film Festival 2019
  • Göteborg Film Festival 2019
  • Toulouse Latin America Film Festival
  • International Film Festival Rotterdam: IFFR 2019
[kiwi-social-bar id="2012"] [kiwi-social-bar id="2014"] [kiwi-social-bar id="2016"] [kiwi-social-bar id="2019"]